Nieuws

Ondersteuning voor werking Cleantechpunt

Gemeentebestuur trekt toelage van 16.000 euro uit voor jaarwerking Cleantechpunt vzw. 

Sintvrienden kunnen ook volgend jaar rekenen op ondersteuning

Gemeentebestuur trekt subsidie van 1.500 euro uit voor de Sintvrienden.

Project Woonfocus 2.0 wordt verlengd

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren werkt al een aantal jaren samen met Maasmechelen en Heusden-Zolder rond het project Woonfocus 2.0. "Dit project wordt uitgevoerd door Stebo", aldus BUUR-raadslid Melissa Bosmans. "Het project zal nu verlengd worden tot eind 2025."

Toelages voor muziekverenigingen

De gemeenteraad zette het licht op groen voor een aantal toelage-toekenningen ten bate van lokale muziekverenigingen. 

BUUR luidt alarmbel over gemeentefinanciën

Kijken we naar het gemeentelijk budget, dan zien we dat de kloof tussen de inkomstenzijde en de uitgavenzijde behoorlijk klein wordt. Gaan we gewoon verder zoals vandaag, dan zullen binnen een 4-tal jaren de uitgaven structureel hoger liggen dan de inkomsten. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn...

Bijkomende maatregelen moeten knelpuntzone Springstraat verbeteren

Verschillende buurtbewoners van de Springstraat klagen over overlast. Openlijk dealen, lawaaihinder, voertuigenhinder, afval: de problemen zijn groeiende. BUUR legde het onveiligheidsgevoel van de buurt ter bespreking voor op de voorbije gemeenteraad.

In de toekomst camera's aan de glasbollen?

Veel zones rond glasbollen in onze gemeente hebben stilaan de allure van een openbaar stort. Hoog tijd voor actie hierrond aldus BUUR.

Aanrijtijden politie verlengd?

BUUR wil onderzoeken of de aanrijtijden bij politie-interventies langer zijn geworden de voorbije jaren. De BUUR-fractie legde de vraag alvast op tafel van de gemeenteraad.

Eikendreef wordt aangepakt

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar BUUR heeft eindelijk bekomen dat de monumentale eikendreef in Helchteren een onderhoudsbeurt zal krijgen. Een noodzakelijke investering: de bomen verkeren immers in een minder goede staat. 

Maatregelen moeten geurhinder REMO afremmen

De voorbije maanden maakten steeds meer buurtbewoners van de REMO-stortplaats hun beklag over geurhinder. Vooral in de ochtend- en de avonduren worden er vlagen van stank waargenomen die volgens de buurt te wijten zijn aan het stort. Afgelopen maandag lichtte het bedrijf in de gemeenteraadscommissie toe welke maatregelen intussen genomen zijn. 

BUUR Houthalen-Helchteren

p/a Stijn Van Dingenen
Hortensiastraat 8 1/1
B- 3530 Houthalen-Helchteren
info@buur.co

Telefoon

0475 97 19 19 (Stijn - S&D)
0475 38 14 16 (Maarten - Open VLD)
0474 50 86 18 (Guido - cultuurpartner SEND)

Email

Info: info@buur.co