Nieuws

Renovatiewerken Hoeve Mieneke vlotten goed

Jarenlang ijverde onze fractie voor het behoud en de renovatie van de historische Hoeve Mieneke op domein Kelchterhoef. Het voorbije jaar kwam er eindelijk schot in de zaak. Momenteel wordt de hoeve grondig gerenoveerd. De toekomst van de hoeve oogt opnieuw goed en daar zijn we blij om. 

Kinderen kunnen "in stilte" naar De Kleine Kunstenaar vanaf volgende week, en daar zijn we blij mee!

De voorbije weken werden nieuwe geluidswerende materialen aangebracht in de nieuwbouw van De Kleine Kunstenaar in Houthalen-Oost. Hiermee moeten de geluidsproblemen in deze lokalen opgelost zijn. Nadat vorig schooljaar de kinderen en het personeel wekenlang in slechte akoestische omstandigheden moesten verblijven, belooft deze nieuwe investering nu een oplossing. 

Financiële steun voor Hoeverheidegalm

De Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm uit Lillo ontvangt van het gemeentebestuur een toelage van 16.315,00 euro. Deze toelage dient om een aantal materialen voor de verdere inrichting van het repetitielokaal en cafetaria aan te schaffen.

BUUR wil Eikendreef redden

De monumentale Eikendreef in Helchteren heeft zowel ecologisch als historisch een grote waarde. De bomen zijn echter in slechte conditie. Hoog tijd om in te grijpen en de juiste boomzorg toe te passen willen we dit monument voor de toekomst behouden. BUUR zet het thema alvast op de agenda.

14-10: een ontmoetingsplek op wandelafstand in elke wijk

Op 14 oktober kiezen we voor een nieuw lokaal beleid. Geregeld lanceren we op deze website BUUR-programmapunten. Zo moet er voor BUUR een toffe, gezellige ontmoetingsplek komen in elke wijk, elke woonbuurt. Een plek om samen te komen, te spelen, te sporten,... Kortom een sociaal ontmoetingshart!

Gemeentelijke toelage voor jongerenfuiven

Jeugdwerking blijft een héél belangrijk gegeven voor BUUR. De ondersteuning van jeugdinitiatieven is hierbij erg belangrijk. Zopas werden een aantal specifieke toelagen hierrond, goedgekeurd.

BUUR is verheugd: Gagelplein wordt opgewaardeerd

Gezellige ontmoetingsplekken in elke wijk: dat is alvast één programmapunt van BUUR dat we nu al op u loslaten. De komende maanden wordt het Gagelplein in die optiek al vernieuwd.

Gemeente neemt geen actie in dossier geurhinder REMO

De voorbije weken was er opnieuw veel geurhinder van het REMO-stort in de buurten van de Lindeman en Lillo. Wij vroegen het gemeentebestuur hoe ze hiermee omgaan...

Ouderenzorg: er is nog werk aan de winkel

Tijdens de gemeenteraad van april stelde de BUUR-fractie vragen over ouderenzorg in HH. Vier jaar geleden legden we hierrond een aantal vragen en ideeën op tafel. We wilden weten hoe het vandaag staat in onze gemeente op vlak van ouderenzorg...

Provincieraad beslist definitieve vaststelling PRUP Hengelhoef: verzuchtingen van buurtbewoners krijgen gehoor

Provincieraad volgt opmerkingen van de buurtbewoners en past voorwaarden PRUP Hengelhoef aan!

BUUR Houthalen-Helchteren

p/a Stijn Van Dingenen
Hortensiastraat 8 1/1
B- 3530 Houthalen-Helchteren
info@buur.co

Telefoon

0475 97 19 19 (Stijn - S&D)
0475 38 14 16 (Maarten - Open VLD)
0474 50 86 18 (Guido - cultuurpartner SEND)

Email

Info: info@buur.co