Nieuws

Werkingstoelagen jeugdverenigingen 2018

Zopas werd de toekenning van de werkingstoelagen voor jeugdverenigingen voor het werkjaar 2018 goedgekeurd door het gemeentebestuur.  11 lokale jeugdverenigingen ontvangen een toelage.

Gemeentebestuur ondersteunt ontwikkelingsprojecten

Drie projecten die zich richten op specifieke ontwikkelingshulp, ontvangen van het gemeentebestuur een toelage van 1000 euro. Het gaat om de vzw 3 Giraffen, het projet Gahate en het Bodhi-project. 

 

Online ticketsysteem voor cultuurcentrum op komst

Het gemeentebestuur gaat over tot de installatie van een online ticketservice voor de programmatie van het cultuurcentrum. Weldra zal het publiek online tickets kunnen bestellen. 

 

Luchtkwaliteit rond Grote Baan wordt een jaar lang gemonitord

In 2019 zal de Vlaamse Milieumaatschappij een jaar lang de luchtkwaliteit langs de Grote Baan meten. Vier meetpunten worden geïnstalleerd. De resultaten moeten de evolutie van de luchtvervuiling langs deze weg beter in kaart brengen. 

 

Dure aanstelling grafisch vormgever roept vragen op

Op de voorbije gemeenteraad stelde de BUUR-fractie vragen omtrent de aanstelling van een extern bureau dat een grafisch vormgever detacheert naar het gemeentebestuur. Voor de periode van 2,5 maanden trekt het bestuur immers meer dan 32.000 euro uit voor de aanstelling van deze grafisch ontwerper... 

BUUR wordt tweede grootste partij van Houthalen-Helchteren met liefst 8 gemeenteraadsleden.

BUUR haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober laatstleden een formidabel mooi resultaat. BUUR wordt de tweede grootste partij in onze gemeente met liefst 8 verkozen raadsleden. Een historische overwinning! Lijsttrekker Stijn Van Dingenen wordt met liefst 1.562 naamstemmen de tweede sterkste politieke figuur in de gemeente! 

 

Renovatiewerken Hoeve Mieneke vlotten goed

Jarenlang ijverde onze fractie voor het behoud en de renovatie van de historische Hoeve Mieneke op domein Kelchterhoef. Het voorbije jaar kwam er eindelijk schot in de zaak. Momenteel wordt de hoeve grondig gerenoveerd. De toekomst van de hoeve oogt opnieuw goed en daar zijn we blij om. 

Kinderen kunnen "in stilte" naar De Kleine Kunstenaar vanaf volgende week, en daar zijn we blij mee!

De voorbije weken werden nieuwe geluidswerende materialen aangebracht in de nieuwbouw van De Kleine Kunstenaar in Houthalen-Oost. Hiermee moeten de geluidsproblemen in deze lokalen opgelost zijn. Nadat vorig schooljaar de kinderen en het personeel wekenlang in slechte akoestische omstandigheden moesten verblijven, belooft deze nieuwe investering nu een oplossing. 

Financiële steun voor Hoeverheidegalm

De Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm uit Lillo ontvangt van het gemeentebestuur een toelage van 16.315,00 euro. Deze toelage dient om een aantal materialen voor de verdere inrichting van het repetitielokaal en cafetaria aan te schaffen.

BUUR wil Eikendreef redden

De monumentale Eikendreef in Helchteren heeft zowel ecologisch als historisch een grote waarde. De bomen zijn echter in slechte conditie. Hoog tijd om in te grijpen en de juiste boomzorg toe te passen willen we dit monument voor de toekomst behouden. BUUR zet het thema alvast op de agenda.

BUUR Houthalen-Helchteren

p/a Stijn Van Dingenen
Hortensiastraat 8 1/1
B- 3530 Houthalen-Helchteren
info@buur.co

Telefoon

0475 97 19 19 (Stijn - S&D)
0475 38 14 16 (Maarten - Open VLD)
0474 50 86 18 (Guido - cultuurpartner SEND)

Email

Info: info@buur.co