Aanrijtijden politie verlengd?

"Vanuit verschillende hoeken werden ons de voorbije weken vragen en opmerkingen bezorgd over de aanrijtijden van de politie", aldus BUUR-raadslid Michiel Lenssen. "Inwoners die een tussenkomst van de politie nodig hebben, bijvoorbeeld bij de vaststelling van een inbraak, hebben het gevoel dat het langer duurt vooraleer de politie ter plaatse is dan in het verleden."

 

Om te kijken of dat gevoel klopt, stelde Michiel hierrond vragen in de gemeenteraad. "In een eerste antwoord werd ons meegedeeld dat de aanrijtijd niet verlengd was, gemiddeld is de politie op 7 minuten ter plaatse bij interventies. Desondanks worden toch bijkomende gegevens opgevraagd. Die gegevens moeten aantonen of er zones zijn binnen onze gemeente, of specifieke momenten (bijvoorbeeld in het weekend) waar de aanrijtijden wel merkelijk hoger zouden liggen. Als uit de analyse blijkt dat dat zou kloppen, moet er -ook binnen de politieraad- bekeken worden op welke wijze dit desgevallend kan verbeterd worden", aldus Michiel.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co