BUUR-afgevaardigden in Bijzonder Comité aangesteld

De BUUR-fractie zal twee vertegenwoordigers afvaardigen in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Dit comité vormt in de schoot van de OCMW-raad een direct platform voor tal van sociale materies. Het Bijzonder Comité is onder meer bevoegd voor de individuele dossiers inzake maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke integratie.

 

In Houthalen-Helchteren bestaat, verband houdend met het aantal inwoners, het Bijzonder Comité uit 8 leden die aangesteld worden door de gemeenteraad (OCMW-raad). De BUUR-fractie vaardigt, gelet op haar verkiezingsresultaat, twee personen af in dit Bijzonder Comité. De keuze van de fractie, in overleg met het hele BUUR-team, viel op enerzijds Trudie Appermans als vertegenwoordiger in het Bijzonder Comité namens BUUR en anderzijds Hakim Hafi. Beide BUREN hebben affiniteit met het sociale thema en zijn uitermate geschikt om dit mandaat een goede, correcte invulling te geven. Het opzet is dat Trudie en Hakim na enkele jaren opgevolgd worden door Monique Verstraeten en Guido Corthouts.

 

Als BUUR vinden we het sociale beleid bijzonder belangrijk. We willen deze mandaten dan ook als meer dan volwaardig aanzien én hanteren als beleidsinstrumenten de komende jaren. Daarom worden onze vertegenwoordigers in het Bijzonder Comité door BUUR ook permanent opgenomen in de werking van de BUUR-fractie die de dossier voor de gemeente- en OCMW-raad voorbereidt en behartigt.

 

We wensen Trudie, Hakim, Monique en Guido alvast alle succes.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co