BUUR pleit voor sterke nieuwe invulling Abdijhoeve

De huidige uitbaters, de familie Withofs, van de Abdijhoeve hebben te kennen gegeven hun aflopende erfpachtovereenkomst met het gemeentebestuur rond de uitbating van de Abdijhoeve op Kelchterhoef, niet te verlengen. Het gemeentebestuur moet nu op zoek naar een nieuwe invulling voor het gerenommeerd complex. "Als BUUR willen we dat het bestuur hier ambitieus in is en gericht op zoek gaat naar een kwaliteitsvolle invulling die een absolute meerwaarde brengt binnen ons lokaal toeristisch verhaal." 

 

"Het is jammer dat het gemeentebestuur niet eerder participeerde op het aflopen van de erfpachtovereenkomst met de familie Withofs", klinkt het bij BUUR. "Doordat men gewacht heeft op het aflopen van de overeenkomst in december, is nu het risico erg groot dat dit monumentale horecacomplex een periode zal leegstaan. Waarom men als gemeentebestuur het voorbije jaar niet is overgegaan tot het uitwerken van een nieuwe visie met een zoektocht naar een nieuwe kwaliteitsvolle uitbating, is ons onduidelijk. Het risico bestaat immers dat men nu ad hoc gaat zoeken naar een oplossing voor de leegkomende hoeve en dat kan gevolgen hebben voor de kwaliteitsvolheid van de invulling. We willen als BUUR vermijden dat de Abdijhoeve op termijn verwordt tot een feestzalencomplex zonder meerwaarde. Daarom pleiten we voor een gerichte zoektocht naar een kwaliteitsvol nieuw project." 

 

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co