BUUR is verheugd: Gagelplein wordt opgewaardeerd

Fijne, nette onmoetingsplekken in je directe buurt, plekken waar ook ruimte is voor sport en spel voor jong en oud, zijn een belangrijke bindende factor in elke woonbuurt. Als het van BUUR afhangt, zal elke woonbuurt in onze gemeente de komende jaren zo'n toffe ontmoetingsplek krijgen!

 

In deze context zijn wel alvast verheugd dat de komende tijd het Gagelpleinin onze gemeente zal worden opgewaardeerd en dit in samenwerking met RIMO. De werken die uitgevoerd worden omvatten onder meer het vernieuwen van de dolomietverharding op het plein, er wordt ook een nieuwe belijning voorzien voor basket en voetbal, er komen nieuwe vuilbakken en verbeterde zitplekken. Ook zal een versleten basketpaal vervangen worden door een nieuw voetbaldoel met daaraan gekoppeld een basketbal-combinatie.

 

Bij de nieuwe materiaalkeuze wordt expliciet gelet op het geluidsarme karakter van de nieuwe materialen, waardoor eventuele 'overlast' in de buurt zo veel als mogelijk beperkt wordt. Ook zal een ballenvanger worden geplaatst. Wegneembare paaltjes vervangen bovendien de lelijke betonblokken rond het plein. Ook zal de overwoekerende klimop worden verwijderd en wordt er nieuw gras ingezaaid. Bovendien werden nieuwe afspraken gemaakt rond het onderhoud van het Gagelplein, waardoor het in de nabije toekomst opnieuw een levendige, nette en amusante ontmoetingsplek is voor de BUURt.

Met deze heropwaardering is een investeringsbudget van zo'n 8.100 euro gemoeid.

 

Als BUUR zijn we blij dat dit plein een nieuwe toekomst ingeblazen krijgt! Laat het een inspiratie zijn voor al onze andere wijken die ook nood hebben aan ontmoetings- en speelplekken als deze! Wij kiezen daar alvast vol voor!

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co