Camera's inzetten voor de veiligheid en om overlast en sluikstorten aan te pakken: BUUR zei volmondig ja!

"In de eerste fase komen in totaal 17 camera’s op openbare plaatsen. Twee aan De Plas in Kelchterhoef, tien verdeeld over de industrieterreinen en drie tijdelijke camera’s op plaatsen die gevoelig zijn voor sluikstorten", aldys BUUR fractieleider Stijn Van Dingenen.

 

"Het uitrollen van het masterplan voor het installeren van camera’s op openbare plaatsen gebeurt deels in samenwerking met de cvba S-Lim. Daarvoor gaf de gemeenteraad twee jaar geleden al groen licht. S-Lim brengt Limburgse gemeenten samen om onze provincie uit te bouwen tot een smart region. En daarin spelen camera’s een belangrijke rol."

 

"Op vijf plaatsen in de industriegebieden Centrum-Zuid en Europark in Houthalen-Helchteren worden telkens twee camera’s geplaatst. Het gaat in dit geval om ANPR camera’s die aan de toegangswegen van beide industrieparken komen. Die moeten de veiligheid in de gebieden verbeteren, maar ze zijn ook erg handig in een onderzoek naar mogelijke criminele activiteiten. De nummerplaat van elk voertuig dat daar naar binnen of naar buiten rijdt, staat geregistreerd."

 

Strijd tegen corona
Twee camera’s komen er aan De Plas in Kelchterhoef. "Ook die worden deels gebruikt tegen vandalisme en sluikstorten maar ook in het kader van de strijd tegen corona. Een van de twee camera’s wordt ingezet om in de strandzone het aantal bezoekers te tellen en hun looplijnen te volgen. Het toestel zal geen gezichten herkennen, maar geeft directe informatie over de toestand ter plaatse zodat er snel kan bijgestuurd worden als dat nodig is. Deze camera's worden eerdaags al effectief geplaatst."

 

Tenslotte worden nog eens drie camera’s voorzien op locaties die gevoelig zijn voor sluikstorten. Omdat er via S-Lim nog geen bruikbaar verplaatsbaar camera-aanbod ter beschikking is, werd een alternatief concept uitgewerkt. De camera's zullen in de eerste fase vooral gebruikt worden rond glasbakken waar het meeste slingervuil zich situeert.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co