In de toekomst camera's aan de glasbollen?

BUUR stelde zich op de voorbije gemeenteraad de vraag op welke wijze het sluikstorten aan de glasbollen in onze gemeente kan worden aangepakt. "De zones waar de glasbollen staan, zijn stilaan openbare storten aan het worden", aldus BUUR-raadslid Luciana Costa. "Hele zakken met afval worden aan de containers gedumpt. We willen met het gemeentebestuur meedenken in de zoektocht naar oplossingen om deze problematiek in te dijken."

 

Bij haar betoog haalde BUUR een aantal alternatieven aan die mogelijk de glasbollenproblematiek kunnen verhelpen. "We denken dan aan het ophalen van glas. In een aantal gemeenten gebeurt dit, dus misschien is het een piste die ook voor Houthalen-Helchteren te onderzoeken is. Anderzijds kunnen we ook een nieuw systeem van afvalverzameling installeren, verzonken containers in de grond waar mensen niet alleen hun glas maar ook andere restfracties kunnen achterlaten. In veel kustgemeenten zie je deze techniek al."

 

Het gemeentebestuur erkent de problematiek. Maar de betrokken schepen duidt er, terecht, ook op dat het inwoners zijn die deze sluikstorten veroorzaken. "Het begint dus in de eerste plaats bij deze mensen zelf", aldus de schepen. "Wie sluikstort begaat een overtreding en kan beboet worden, dat geldt trouwens niet enkel voor de zones van de glasbakken."

 

"De gedane voorstellen van BUUR hebben een aantal voor- maar ook nadelen. Het bestuur ziet de aanpak anders. We overwegen om in de toekomst te werken met vaste of verplaatsbare camera's die een bepaalde vorm van handhaving teweeg brengen. De komende maanden zal bekeken worden wat hierrond haalbaar is."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co