Dure aanstelling grafisch vormgever roept vragen op

"We stellen vast dat het schepencollege in oktober een firma heeft aangesteld die tijdelijk één van haar grafische ontwerpers tewerkstelt bij het gemeentebestuur", aldus fractieleider Stijn Van Dingenen. "Momenteel is er een tekort aan eigen personeel, onder meer door het uitvallen van personeelsleden, op de dienst communicatie. Om dat tekort in te vullen werd een extern graficus aangesteld en dat (voorlopig) voor de periode van 15 oktober tot en met 31 december. Deze persoon zal het gemeentebestuur dagelijks zo'n 630 euro kosten. Voor de hele periode van 52 werkdagen betaalt het gemeentebestuur in totaal een vergoeding aan deze externe graficus van liefst 32.718,40 euro. Een ontzettend hoog bedrag voor 2,5 maanden."

 

Welke odprachten?

BUUR vroeg op de gemeenteraad dan ook wat de opdrachten zijn die deze persoon in deze korte periode moet vervullen voor het gemeentebestuur. "We willen inderdaad weten waarom men zo'n hoge bedragen uitkeert voor een grafisch ontwerper. Misschien was het raadzaam geweest om per opdracht een bureau aan te stellen of om iemand tijdelijk effectief in dienst te nemen. We wilden dus van het schepencollege horen wat er achter deze aanstelling steekt en over welke opdrachten het eigenlijk gaat."

 

Geen idee...

Maar het antwoord op de vragen kwam voorlopig niet. "Niemand van het schepencollege, noch de burgemeester, wist precies waar het over ging en wat de opdrachten waren die deze persoon zal moeten vervullen. Men kwam dan ook niet verder dan het antwoord: "We gaan het voor u opzoeken en laten u het antwoord schriftelijk weten." Tja, toch wel een werkwijze die vragen oproept.... Wordt vervolgd."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co