Eindelijk bijkomende ingrepen in Groenstraat om wateroverlast in te dijken

Deze week starten er werken in de Groenstraat die in de toekomst de problemen bij wateroverlast verder moeten oplossen. "We zijn blij dat men nu extra rioleringswerken gaat uitvoeren in dit gebied", aldus S&D gemeenteraadslid Luciana Costa. "De voorbije jaren kampte de Groenstraat bij hevige regenval steevast met overstromingen. Dat was onder meer vorig jaar in juni nog het geval. Samen met onze S&D-fractie heb ik toen dit punt opnieuw op de gemeenteraad gebracht. De belofte werd gemaakt dat er snel werk zou gemaakt worden van bijkomende maatregelen. In de maanden daaropvolgend hebben we het gegeven blijvend aangekaart. De afspraken die toen gemaakt werden, hielden in dat eind 2016 er eerste werken zouden uitgevoerd worden."

 

Maar die werken lieten langer op zich wachten dan oorspronkelijk beloofd. Technische aspecten lagen hier mee aan de basis. "Vandaag lijkt er echter toch schot in de zaak te komen. Het gemeentebestuur en Infrax gaan een bijkomende verbinding aanleggen tussen de riolering in de Groenstraat en deze van de Grote Baan. Deze verbinding moet toelaten dat er op korte tijd meer water kan afgevoerd worden waardoor de wateroverlast in de Groenstraat in de toekomst flink zou moeten afnemen. We zijn blij dat er eindelijk ingrepen uitgevoerd worden, en we hopen dat deze bijkomende aftakking soelaas zal brengen", aldus Costa.

 

"De werken starten op dinsdag 25 april en zullen zo'n 20 werkdagen in beslag nemen. Tijdens deze werken wordt er in de Groenstraat wel éénrichtingsverkeer geïnstalleerd: je kan de Groenstraat enkel inrijden vanuit de Koolmijnlaan."

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co