Eindelijk nieuwe omheining en poort voor De Griffel

Gemeenteschool De Griffel in Houthalen-Oost krijgt eindelijk een nieuwe omheining. "Die omheining moet de veiligheid van de schoolgaande kinderen op de speelplaats garanderen", aldus S&D gemeenteraadsleden Vera Miczka en Stijn Van Dingenen. "De bestaande omheining lag er al jarenlang in zeer slechte staat bij. Twee jaar geleden ondernam onder meer de ouderraad van de school nog acties voor het bekomen van een nieuwe omheining. Maar de realisatie van het dossier liet lang op zich wachten. Vanuit onze fractie hebben we de voorbije jaren dit dossier herhaaldelijk aangekaart op de gemeenteraad. In december van vorig jaar leek er een doorbraak met de belofte dat begin 2015 de werken zouden uitgevoerd worden. Maar ondanks die belofte duurde het nog meer dan een half jaar vooraleer het dossier uitgewerkt werd."

 

Poort

"De voorbije week zijn dan uiteindelijk toch de werken gestart en daar zijn we als S&D blij om. De gemeentelijke technische dienst verwijderde intussen de bestaande omheining en enkele andere constructies op het schoolplein. De komende weken zal een gespecialiseerde firma een nieuwe draadafsluiting plaatsen. Ook krijgt het terrein een nieuwe schoolpoort. Die komt niet op de oorspronkelijke plaats te staan, maar wordt tot aan de straatzijde verschoven. Nu stond de poort pas opgesteld achter de ingang naar de turnzaal van de school. Dat zorgde ervoor dat er een inham was die de voorbije jaren tot favoriete hangplek voor jongeren uitgroeide. Op zich niets mis mee, al hadden niet alle jongeren in die tijd altijd de beste intenties. Zo ging de plek herhaaldelijk de confrontatie aan met vandalisme en overlast. De laatste tijd werd er zelfs herhaaldelijk gewag gemaakt van druggebruik op deze locatie. Ontoelaatbaar uiteraard, zeker omdat het hier een schoolomgeving betreft waar dagelijks honderden kleine kinderen passeren. De verschuiving van de poort naar de straatzijde moet dat probleem nu oplossen", aldus Vera en Stijn.

 

Rotte trap

Ook aan de hoofdingang van De Griffel worden momenteel werken uitgevoerd. "De toegangstrap was omwille van betonrot niet meer veilig. Twee jaar lang was een deel van de trap afgesloten omwille van die onveiligheid. Gemeentearbeiders hebben het verrotte trapdeel intussen verwijderd en zullen de komende dagen een bloembak metsen op de open plek."

En zo komt er na jarenlang wachten eindelijk schot in deze noodzakelijke renovatiewerken. Met de aanleg van de nieuwe omheining en de plaatsing van een nieuwe poort is een gemeentelijk investeringsbedrag van zo'n 12.000 euro gemoeid.

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co