Extra veiligheidscamera's aan sporthal Houthalen-Oost

Het gemeentebestuur gaat over tot de aanschaf en plaatsing van extra camera's aan de sporthal en het ontmoetingscentrum in Houthalen-Oost. Al een hele poos stellen buurtbewoners en medewerkers van het centrum vast dat er vandalisme en overlast waargenomen wordt in de directe omgeving van het centrum.

 

Als BUUR-fractie hebben we dit in het verleden al herhaaldelijk aangekaart op de gemeenteraad. Hierbij legden we steevast de klemtoon op het verhogen van de inzet van buurt- en jongerenwerkers in de buurt, het werken volgens een doelgericht actieplan hieromtrent én het verhoogd inzetten van CAD-medewerkers op het terrein en dit specifiek inzake de alcohol- en drugproblematiek. Preventief en op een positieve manier het gegeven aanpakken, geniet onze voorkeur, uiteraard in nauw overleg met de politiediensten die hierin ook hun rol hebben.

 

Voorlopig blijft het bij het installeren van een aantal bijkomende camera's die onder meer de medewerkers van de sporthal en het centrum in staat moeten stellen om sneller en doelgerichter op te treden bij vaststellingen van overlast.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co