Geen bomen meer in Seringenstraat

De voorbije weken werden de laanbomen in een aantal straten in Houthalen-Oost gekapt. Onder meer in de Seringenstraat verdwenen een resem bomen. "De buurt was een beetje verrast door de kapping", aldus gemeenteraadslid en buurtbewoonster Vera Miczka (S&D). "Daarom dat ik ging informeren over het doel en de toekomst. De bomen werden nu reeds gekapt in afwachting van de komst van nieuwe voetpaden. Jarenlang al liggen de voetpaden er troosteloos en gevaarlijk bij. Het zit in de gemeentelijke planning om die voetpaden te vernieuwen. Voorbereidend op die werken zijn de bomen dan nu al gekapt."

 
Eens er een nieuw voetpad ligt, worden er ook geen nieuwe bomen meer voorzien. "Neen dat klopt. De vrije plantzone is te smal waardoor bomen planten op die ruimte geen goed idee is. Niet enkel is er te weinig groeizone voor de wortels, bomen op zo'n beperkte ruimte aanplanten, zorgt ook voor wortelproblemen, denk maar aan de rioleringen of aan wortels die de nieuwe voetpaden terug omhoog gaan duwen. Daarom is gekozen om na de aanleg van de voetpaden ook in deze straten op de vrije tussenzones haagjes aan te planten. Net zoals elders in de wijk zullen dat haagjes zijn van veldesdoorn. Die zorgen voor een veiliger voetpad en brengen optisch ook een versmalling van de weg waardoor wagens het gevoel hebben trager te moeten rijden." 
 
(foto: Eerder al kaartten Vera Miczka en Jules D'Oultremont de onveilige voetpaden in een aantal straten in Houthalen-Oost aan. Het ziet er nu naar uit dat er eindelijk werk gemaakt gaat worden van de noodzakelijke vernieuwingen.)
 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co