Geen zwaar transport meer mogelijk op de Stationsstraat

Het gemeentebestuur keurde recent een wijziging goed in het verkeersreglement waardoor zwaar verkeer op de Stationsstraat verboden wordt. Voor het stuk Stationsstraat vertrekkende aan de Brugstraat tot aan de spoorweg, de grens met Zolder, wordt een tonnagebeperking opgelegd tot 3.5 ton (uitgezonderd plaatselijke bediening). Dit betekent dat zwaar vrachtverkeer dat niet op dit stuk weg moet laden of lossen, niet meer welkom is op de Stationsstraat. Voor het stuk Stationsstraat van aan de kruising met de Brugstraat tot in het centrum was al een tonnagebeperking tot 1.5 ton van kracht.

De nieuwe wijziging kwam er mede op vraag van buurgemeente Heusden-Zolder die op de aansluitende Marcel Scheperslaan na de herinrichting van deze weg eveneens een tonnagebeperking installeerde.

De nodige verkeersborden worden nu geplaatst waarna het gewijzigde verkeersreglement van kracht wordt. Op Centrum-Zuid worden eveneens borden voorzien die het vrachtverkeer informeren over het tonnageverbod.

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co