Investeringen moeten buurthuis Meulenberg opwaarderen

Even zag het ernaar uit dat alle wijkorganisaties en het opbouwwerk in Meulenberg in de toekomst ondergebracht zouden worden in CC Casino. Maar nadat dit plan toch wel wat hiaten aantoonde, besliste het gemeentebestuur om haar idee hieromtrent bij te sturen.

Eén van de gevolgen hiervan is dat het buurtopbouwwerk (Rimo) in de toekomst gehuisvest zal blijven in het buurthuis op de Bremstraat. "Een prima zaak vinden wij als S&D", aldus S&D-gemeenteraadsleden Luciana Costa en Olga Van de Vloed. "Het buurthuis en haar werking hebben op deze plek immers een bijzondere relatie met de wijk opgebouwd."

Om het gebouw te renoveren en te laten voldoen aan de moderne noden, trekt het gemeentebestuur de komende maanden 200.000 euro uit. "Bijkomend is het opzet om ook de werking van JWW, Jeugdwelzijnswerk Meulenberg, vanuit het buurthuis te laten opereren. Als S&D juichen we deze aanpak alvast toe."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co