Komt er dan toch een verbetering voor kruispunten met de Donderslagweg?

"Dit probleem is de voorbije jaren al herhaaldelijk ter sprake gekomen, maar tot op heden is er nog geen verbetering merkbaar op de kruispunten", aldus BUUR-raadslid Joël D'Oultremont. "AWV, de beheerder van de Donderslagweg, geeft aan dat er voor hen geen probleem is op deze kruisingen. Dat druist in tegen de ervaringen die de buurtbewoners hebben. Er zijn trouwens al een resem ongevallen gebeurd. Als BUUR vragen we nu dat de gemeente op haar beurt actie onderneemt. Hierbij is het bekomen van een betere zichtbaarheid een absolute must."

 

Schepen van mobiliteit Melotte erkende het probleem en de historiek. Ook hij verwees naar het advies van AWV maar gaf wel aan bereid te zijn om de situatie te herbekijken. Enerzijds betekent dit het verschuiven van de omheining aan de kruising Zwaluwstraat/Donderslagweg en anderzijds het creëren van meer open ruimte aan de kruising met de Fazantenstraat. Hierdoor moet er meer zichtbaarheid komen, waardoor de veiligheid verbetert.

 

Benieuwd of het ditmaal effectief tot daden komt. We volgen het als BUUR alvast nauw op.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co