Meerderheid keurt BUUR-punt rond armoedeproject goed

Op een sterke en bij momenten pittige gemeenteraad gisteren, viel er ook een unicum te noteren. De BUUR-fractie had bij monde van Melissa Bosmans een punt ter beslissing voorgelegd. De meerderheid vond de inhoud van het gebrachte punt terecht en goed, en ging dan ook akkoord met het betrokken besluit, een gebeuren dat je zelden ziet in de gemeenteraad...

 

"Het aantal kinderen dat in onze gemeente in armoede opgroeit, of met kansarmoede geconfronteerd wordt, is vrij groot. Cijfers die ons zijn overgemaakt, maken gewag van zo'n 500 kinderen in Houthalen-Helchteren die zich in zulke situatie bevinden", aldus Melissa Bosmans. "Een kind in armoede wordt op tal van vlakken vaak uitgesloten waardoor het zich bij momenten ook sociaal erg geïsoleerd voelt. Dat doet niet enkel op het moment zelf pijn, het geeft het kind ook een eigen minderwaarde. Met kleine ondersteuningen en extra inspanningen is het mogelijk om de brug te slaan en die kwetsbare kinderen op speciale momenten toch integraal deel uit te laten maken van de groep, de samenleving."

 

"Zijn of haar verjaardag is voor een kind een erg belangrijk moment. Er wordt een feestje gebouwd, een traktatie in de klas, cadeautjes,... Maar voor kinderen in armoede is dat helaas vaak niet het geval. En hier wil BUUR op inspelen. Door een samenwerking aan te gaan met vzw 't Kietelt kan er vanuit de gemeente een verjaardagsdoos bezorgd worden aan zo'n kind. In die doos zitten kleine cadeautjes, een pakketje om verjaardagsgebak mee te maken, verjaardagsversieringen voor een feestje, kortom alles wat nodig is voor een fijne, bijzondere dag."

 

"BUUR stelde dan ook voor om een samenwerking met deze vzw aan te gaan en er via deze samenwerking voor te zorgen dat ook de kinderen in armoede in onze gemeente een leuke verjaardag kunnen beleven, samen met hun familie en vriendjes. Uitgaand van een potentieel van 500 kinderen, betekent dit een gemeentelijke jaarinvestering van zo'n 14.000 euro. BUUR stelde voor om inhoudelijk akkoord te gaan met dit punt en bij de opmaak/aanpassing van het meerjarenbudget hier de nodige kredieten voor te voorzien."

 

De voltallige gemeenteraad ging akkoord met het punt. Er zal nu bekeken worden op welke manier de samenwerking tot stand kan gebracht worden en welke budgetten voorzien kunnen worden.

 

"Uiteraard zijn we blij dat ons punt werd goedgekeurd en een vervolg kan krijgen" aldus Melissa Bosmans. "We hopen dat ook kinderen in armoede binnenkort in onze gemeente een fijne verjaardag kunnen vieren, net zoals al hun vriendjes en klasgenootjes."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co