Nieuwe voetpaden voor Dahliastraat, Leliestraat en Anjelierenstraat

"In het investeringsbudget voor 2016 is 100.000 euro voorzien voor de verdere afwerking van het voetpadenplan in Houthalen-Oost", aldus Van Dingenen. "We wilden graag weten welke straten dit jaar aan de beurt zijn en wanneer men de werken plant. Bovendien stelden we ook de vraag hoe er gecommuniceerd gaat worden naar de inwoners toe en we wilden dat er ditmaal wel een afstemming zou komen inzake de kosten die buurtbewoners moeten dragen als ze een bijkomende inrit wensen aan te leggen. Dat liep bij eerdere werken al eens mis."
 
 
Burgemeester Yzermans, sinds kort bevoegd voor openbare werken, gaf de antwoorden. "Dit jaar zijn de Dahliastraat, de Anjelierenstraat en het resterende stuk van de Leliestraat aan de beurt. Deze straten krijgen nieuwe voetpaden. Het bestek is in opmaak, verwacht wordt dat in het najaar de werken kunnen worden uitgevoerd. Buurtbewoners worden vooraf geïnformeerd via een persoonlijk schrijven alsook via het gemeentelijk informatieblad. Om te vermijden dat er onduidelijkheden ontstaan over de kosten die aangelanden moeten dragen als zij een bredere oprit wensen of een bijkomend inrijvlak, zullen er met de aannemer vooraf duidelijke tarieven hieromtrent worden vastgeklikt. Al wordt elke vraag ook individueel bekeken, want een tweede oprit aanleggen kan niet zomaar. Een verantwoordelijke van de gemeentelijke technische dienst volgt dit tijdens de werken verder op."
 
 
Van Dingenen stelde ook de vraag wanneer de Klaprozenstraat en de Zonnebloemstraat aan de beurt zijn. Hierop kwam het antwoord dat in 2017 en 2018 er eveneens een budget voorzien wordt waarbij ook deze straten in die jaren een vernieuwd voetpad krijgen. 
 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co