Oplossing voor servitudewegen in Meulenberg in zicht

Heel wat bewoners van de wijk Meulenberg maken geregeld gebruik van een aantal servitudewegen in de wijk. Dit zijn in veel gevallen half-verharde tot niet verharde doorgangswegen die ideaal zijn om als voetganger of fietser te gebruiken. Echter de voorbije jaren werden de servitudewegen amper tot niet meer onderhouden. Dat zorgde ervoor dat veel van deze handige verbindingswegjes verloederd, verwaarloosd en zelfs onbruikbaar werden. S&D kaartte dit probleem jaren geleden al aan in de schoot van de gemeenteraad. Ook buurtbewoners ondernamen actie om het probleem in beeld te brengen bij het gemeentebestuur. Al die acties en inspanningen krijgen nu na al die jaren eindelijk gehoor. Het schepencollege zette zopas het licht op groen om een aanbesteding uit te schrijven om een deel van de servitudewegen aan te pakken en te renoveren met een nieuwe verharding. 

In de eerste fase worden er drie wijkdelen aangepakt:

  • servitudewegen die aansluiting vinden bij de Springstraat
  • servitudewegen in het gebied Bremstraat - Kerklaan
  • servitudewegen in het gebied Kerklaan - Wildrozenstraat 

Intussen werden vier aannemers door het gemeentebestuur gecontacteerd met de vraag een offerte in te dienen voor de renovatie en verharding van deze servitudewegen. De totale kost voor deze werken wordt geraamd op zo'n 63.000 euro. 

Als S&D zijn we tevreden dat er na al die tijd eindelijk schot in dit investeringsdossier komt. 

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co