S&D uit bezorgdheid over aantal woninginbraken

Op de voorbije gemeenteraad heeft de S&D-fractie de burgemeester bevraagd over het aantal woninginbraken in de gemeente. "De afgelopen weken stelden we vast dat er in onze gemeente opvallend vaak inbraken werden gesignaleerd. Omdat steeds meer inwoners net zoals ons hierover bezorg zijn, wilden we van de burgemeester weten of het gevoel dat het aantal inbraken stijgt, ook effectief klopt. Bovendien vroegen we ons af of er specifieke wijken zijn waar er meer feiten worden vastgesteld en welke aanpak de politie hierrond voert", aldus Stijn Van Dingenen.

"Het antwoord van de burgemeester verbaasde ons echter. Voor de eerste drie kwartalen van 2016 telde onze gemeente een 80-tal inbraken. Een cijfer dat overeenkomt met de jaren voordien. De cijfers van het vierde kwartaal van 2016 waren nog niet bekend, maar ook die zouden volgens de burgemeester niet afwijkend zijn. Er is dus -volgens hem- geen reden tot paniek."

"Ons verbaasde dit antwoord. Derhalve hebben we er dan ook op aangedrongen dat er vanuit de politie een detailrapport wordt opgemaakt over het aantal inbraken in Houthalen-Helchteren de voorbije drie jaar. Hierbij willen we ook in kaart zien waar deze inbraken (wijkgericht) zich manifesteerden en naar wat de dieven vooral op zoek waren. Deze info moet ons in staat stellen om een detailplan van aanpak in te voeren, een plan dat enerzijds burgers informeert over hoe ze inbraken kunnen voorkomen en anderzijds een plan waarbij opvallende bewegingen sneller gemeld kunnen worden zodat inbraken vermeden worden", aldus S&D.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co