S&D wil veiliger plein Seringenstraat/Magnoliastraat

Op de kruising van de Seringenstraat, de Violierenstraat en de Magnoliastraat in Houthalen-Oost bevindt zich een groot grasveld. "Helaas wordt het te pas en te onpas door jongeren gebruikt als crossplein én als plein waar er tot in de late uren open en bloot drugs gedeald wordt", aldus S&D-raadslid Vera Miczka. "Dit brengt uiteraard overlast met zich mee voor de buurtbewoners, maar het zorgt ook voor onveilige toestanden." 
 
 
Op basis van deze ervaringen haalde raadslid Miczka de toestand aan op de gemeenteraad van maart. Haar vraag was om te bekijken of het plein een andere invulling kan krijgen en of er bijkomende controles kunnen gebeuren inzake de drugtrafiek op het plein. Burgemeester Yzermans gaf aan de situatie te willen onderzoeken en te bekijken of het enerzijds noodzakelijk is en anderzijds of het haalbaar is om technische ingrepen op het plein uit te voeren opdat deze mistoestanden hier niet meer mogelijk zijn in de toekomst. 
 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co