Veilige bussen voor Pukkelpopgangers

Binnen enkele weken gaan weer duizenden jongeren genieten van het muziekfestival Pukkelpop in Kiewit. Onder hen honderden jongeren uit Houthalen-Helchteren. Belangrijk is dat deze jongeren op een veilige en comfortabele manier van en naar de festivalweide kunnen gaan. In dat opzicht investeert het gemeentebestuur, samen met verschillende andere gemeenten én de provincie in een specifieke busdienst. 

 
 
Elke Pukkelpopnacht zullen drie speciale bussen richting Noord-Limburg pendelen. Zij hebben haltes in onder meer Houthalen-Helchteren. De bussen vertrekken na de laatste optredens, pal tegenover de kerk van Kiewit, vlakbij het festivalterrein. Voor de lijn 18a - waarvan dagelijks twee bussen rijden, dubbel zo veel als vorig jaar - zijn er haltes in Houthalen, Helchteren, Hechtel, Peer, Eksel en Neerpelt. De lijn 180, waarvan er elke avond één bus vertrekt, doet Helchteren, Hechtel, Eksel en Lommel aan.
 
 
De kosten voor de inzet van deze bussen tijdens de festivalperiode worden gedragen door de participerende gemeenten en de provincie. Met deze aanpak willen de betrokkenen ervoor zorgen dat festivalgangers op een veilige manier terug thuis geraken.
 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co