Vernieuwing sociale woningen Meulenberg zet zich door in nieuwe fase

"Concreet wordt voorzien in de afbraak van woningen in de Bremstraat en de Hazelarenstraat", aldus BUUR-gemeenteraadsleden Luciana Costa en Stijn Van Dingenen. 
"De nieuw te realiseren woningen die in de plaats komen, omvatten verschillende woontypes.12 van de 53 nieuwe woningen zijn gericht op kleine gezinnen of alleenstaanden (1-2 slaapkamers), anderzijds komen er ook 12 woongelegenheden die net mikken op grote gezinnen (3-5 slaapkamers). De overige woningen hebben 2-4 slaapkamers."

 

Stijgend aantal sociale woningen
"De vervanging van deze woningen in Meulenberg is een volgende fase in een groter geheel van projecten in deze wijk. De voorbije jaren werden onder meer al de oude woontorens gesloopt en vervangen door nieuwbouwwoningen. Als dit nieuw project de komende jaren gerealiseerd is, zal de wijk in totaal 183 nieuwe sociale huurwoningen omvatten, wat een stijging is met 51 woongelegenheden ten opzichte van voorheen. Een prima zaak, wetende dat er nog steeds grote vraag is naar sociale (huur)woningen ook in deze wijk."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co