Zet Houthalen-Helchteren extra in op verkeersveiligheid voor kinderen?

"Op de voorbije gemeenteraad stelden we voor dat ook onze gemeente het SAVE-charter van OVK zou ondertekenen en haar verkeersveiligheidsbeleid hierdoor zou laten inspireren," aldus BUUR-fractieleider Stijn Van Dingenen.

 

"Het SAVE-charter werd een aantal jaren geleden in het leven geroepen door de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Het charter omvat 7 doelstellingen die de verkeersveiligheid voor kinderen in de gemeente versterken en verbeteren. Zo is er de doelstelling om een verkeersveiligheidsanalyse op te stellen in de gemeente, met oog voor de gevaarlijke punten voor zwakke weggebruikers. Maar het charter omvat ook actiepunten rond educatie en sensibilisering, de implementatie van het STOP-principe, het garanderen van een hoog handhavingsniveau en de afstemming van het mobiliteitsbeleid op kinderen en jongeren. Als BUUR vinden we dit charter een prima leidraad voor de opmaak en uitwerking van een lokaal verkeersveiligheidsbeleid en een mobiliteitsplan voor de gemeente. Omdat de nieuwe bestuursmeerderheid momenteel werkt aan haar beleidsvisie voor de komende jaren, vonden we het opportuun om dit voorstel nu op tafel te leggen in de hoop dat het bestuur ook versterkt wil inzetten op dit thema."

 

Burgemeester Yzermans was alvast gecharmeerd door het voorstel. "Ik besprak het idee met schepen van mobiliteit Melotte en beiden zien we hier wel perspectieven in", aldus de burgemeester. "Een aantal aspecten in het charter voeren we vandaag al uit. Geef ons even tijd om te bekijken of het haalbaar is om al de doelstellingen uit het charter te implementeren in ons komende mobiliteitsbeleid. Mocht dat zo zijn, willen we echt wel deze uitdaging aangaan."

 

Als BUUR hopen we alvast dat het bestuur er vol voor wil gaan en verkeersveiligheid voor kinderen en jongeren als een belangrijke beleidslijn wil uitzetten. "We zijn dan ook tevreden met het positieve onthaal van ons voorstel. Hopelijk vertaalt die positiviteit zich ook naar een moment waarop ons gemeentebestuur daadwerkelijk het charter zal ondertekenen om zo dit thema de komende jaren daadwerkelijk in te voeren in onze gemeente", besluit Van Dingenen.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co