Bijkomende maatregelen moeten knelpuntzone Springstraat verbeteren

Heel wat buurtbewoners van de Springstraat klagen erover dat ter hoogte van de parkeerzone aan Eendracht Houthalen er herhaaldelijk overlast wordt waargenomen. Concreet gaat het dan om openlijk dealen, het achterlaten van afval, geluidsoverlast en hinder met voertuigen. Verschillende bewoners geven aan dat het onveiligheidsgevoel op deze plek opnieuw is verslechterd. "Op vraag van de buurt hebben we deze problematiek aangekaart op de voorbije gemeenteraad", aldus Stijn Van Dingenen, fractieleider van BUUR. "We kunnen niet tolereren dat een nieuw opkomende rotte plek het beeld van de week dat de laatste jaren toch sterk verbeterd was, opnieuw naar beneden zou halen. Bovendien moeten we de signalen van de buurt ernstig nemen. Als mensen zich minder veilig voelen, is het onze plicht te bekijken hoe we dat kunnen verbeteren."

 

Burgemeester Yzermans erkende de problematiek. "We zijn ook al een aantal maanden op de hoogte van wat zich daar afspeelt", aldus de burgemeester. "Er wordt in de diepte gewerkt aan dit probleem, de politiediensten werken hier met hun strategie die misschien niet altijd zichtbaar is, maar die weldegelijk aanwezig is. De drugsproblematiek, met veelal erg jonge gasten, is een belangrijk aandachtspunt. De voorbije jaren zijn er op dat vlak in onze gemeente, in deze wijk, al prima politionele resultaten geboekt. Maar we zijn er nog niet, dit knelpunt op de Springstraat toont aan dat er nog een lange weg af te leggen valt."

 

Voor BUUR gaat het ook verder dan louter het politionele luik. "Er moet ook ingezet worden op tal van andere factoren, onder meer het weerbaar maken van de jongeren waardoor de verleiding om in deze negatieve drugsproblematiek terecht te komen, wegvalt. Derhalve zijn we blij te horen dat er ook op dat vlak extra aandacht zal blijven gaan naar de wijk en haar problemen."

 

"Aangezien de aanpak van de knelpunten zoals deze op de Springstraat erg divers is, zowel met een politioneel repressief luik als met preventieve aanpakken vanuit verschillende organisaties en instanties, lijkt het ons als BUUR aangewezen dat er in een besloten buurtvergadering aan de betrokken buurtbewoners wordt toegelicht hoe die aanpak in zijn werk gaat en wat er allemaal gebeurt. Daarom vroegen we de burgemeester of zo'n overleg niet zinvol is en mogelijk gemaakt kan worden. Er zal samen met de politiediensten bekeken worden hoe zo'n infomoment kan opgezet worden. Aanvullend werd ook beloofd dat de zichtbare acties opgevoerd gaan worden."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co