BUUR formuleert opmerkingen op Openbaar Vervoersplan

De BUUR-fractie heeft een aantal opmerkingen geformuleerd omtrent het voorliggend Openbaar Vervoersplan van de vervoerregio Limburg.

De ontsluiting van Houthalen-Oost is te beperkt. BUUR wil een bijkomend mobipunt in deze wijk. "Ook moeten de bestaande buslijnen geëvalueerd en mogelijk uitgebreid worden", aldus Stijn Van Dingenen en Joël D'Oultremont.

Verder haalt BUUR aan dat veel inwoners van Houthalen-Oost aangewezen zijn op busverbindingen die vertrekken vanop Genks grondgebied (Nieuwe Kempen). "We vragen dan ook dat de voorzieningen voor zwakke weggebruikers richting Nieuwe Kempen verbeterd worden (fietspaden/voetpaden op de Rozenstraat)."

 

BUUR geeft ook de opmerking mee dat het Vervoer op Maat nog onvoldoende uitgewerkt is om te adviseren.
"De toegankelijkheid is bovendien een probleem. Nog geen 10% van de voorziene bushaltes in Houthalen-Helchteren is toegankelijk. Er moet voor ons dan ook een investeringsplan komen waarbij versneld de komende jaren de haltes toegankelijk gemaakt worden", aldus Melissa Bosmans.

 

BUUR maakt duidelijk dat de gestelde doelstellingen van het OV-plan enkel maar behaald kunnen worden als een aantal knelpunten versneld weggewerkt worden. "Het OV-plan voorziet 32 quick wins, waaronder een aantal in Houthalen-Helchteren. Deze quick wins (onder meer op vlak van doorstroming op de Grote Baan) moeten prioritair aangepakt worden," vullen Maarten Houben en Michiel Lenssen aan.

 

Verder vraagt BUUR, in het kader van Vervoer op Maat, extra aandacht voor personen met een mobiliteitsbeperking, leerlingen in het bijzonder onderwijs en senioren.

"Ook op vlak van duurzaamheid mocht dit OV-plan voor ons ambitieuzer zijn," aldus Luciana Costa en Eefje Van Wortswinkel. "We moeten volop inzetten op duurzaam en milieuvriendelijk openbaar vervoer." Filip Gielen voegt ook de slechte staat van de fietspaden eraan toe. "Dit OV-plan moet in de toekomst naadloos aansluiten bij een lokaal en bovenlokaal fietsbeleid. Enkel zo kan de juiste afstemming er komen."

 

De opmerkingen van BUUR werden alvast opgenomen in het advies dat de gemeente zal overmaken aan de vervoerregio.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co