BUUR stelt vragen bij gewijzigde voorrangsregel Lakerweg

"Voorheen kende de Lakerweg een voorrang van rechts-principe op de Guldensporenlaan. Die voorrang van rechts werd afgeschaft, waardoor de voertuigen op de Guldensporenlaan geen voorrang meer moeten verlenen aan wie uit de Lakerweg komt. Als argumentatie wordt gesteld dat voertuigen komende uit de Lakerweg door de komst van een nieuwbouw amper nog zicht hebben op de Guldensporenlaan. "Maar dat is een non-argument", aldus Maarten Houben.
 

"Door nu de voorrangsregeling op te heffen, maak je 't juist nog moeilijker voor de voertuigen die uit de Lakerweg komen. Doordat de betrokken nieuwbouw haast letterlijk op de stoep staat, is er inderdaad weinig zicht aan de rechterzijde. Maar dat heeft toch geen impact op de voorrangsregel van rechts, die staat immers in verband met... de voertuigen die van links komen."
 

Schepen Melotte meldde alvast dat de zichtbaarheid verbeterd zal worden door de aannemer te verplichten de werfdoeken weg te halen op de betrokken site en hem ook te verplichten de werfwagens op een nabijgelegen parking te stallen. De opheffing van de voorrangsregeling blijft wel behouden. Wel komen er ook waarschuwingsborden voor de weggebruiker omtrent de gewijzigde verkeersregeling.
 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co