BUUR wil fietsveiligheid verhogen op de Brugstraat

De Brugstraat is de directe verbindingsweg tussen de Stationsstraat en industriezone Centrum-Zuid. "Dagelijks passeren hier tientallen fietsers," aldus BUUR-raadslid Michiel Lenssen. "Het merendeel zijn werknemers die op Centrum-Zuid aan de slag gaan, maar de Burgstraat wordt ook gebruikt als functionele fietsverbinding naar andere locaties in de gemeente. Helaas laat de veiligheid hier veel te wensen over. De voorbije jaren gebeurden er verschillende ernstige ongevallen. Langsheen de Brugstraat zijn geen fietspaden voorzien. Fietsers moeten, via een fietssuggestiestrook, op de rijweg rijden. De weg is daar eigenlijk niet voor geschikt, onder meer door de bochten die het zicht belemmeren. Een vrijliggend fietspad kan hier de oplossing brengen."

 

BUUR kaartte het probleem op de voorbije gemeenteraad opnieuw aan. "We ontdekten ook dat het schepencollege al in de zomer van 2008, dertien jaar geleden dus, de beslissing nam om hier een fietspad aan te leggen. Echter, tot op vandaag is dat er nog niet.... De schepen van Mobiliteit beloofde alvast om het dossier terug op te zoeken en te bekijken wat er alsnog mogelijk is op dit vlak," aldus Michiel. "We zullen het dossier alvast van kortbij blijven opvolgen."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co