Deze legislatuur geen vernieuwing van sportsite in Houthalen-Centrum

Tijdens de voorbije gemeenteraad lag het aangepast meerjarenbudget op tafel. "Opnieuw stelden we vast dat er voor de vernieuwing van de sportsite in Houthalen-Centrum geen budget meer voorzien was. Nochtans bij de aanstelling van deze meerderheid twee jaar geleden, werd door hen beweerd dat de site van de oude sporthal, de atletiekaccommodatie, Houthalen VV en de petanqueclub een grondige vernieuwing zou ondergaan. We wilden van de meerderheid nu dan ook weten of het schrappen van deze investering voor Houthalen-Centrum nu definitief is," aldus BUUR-raadsleden Stijn Van Dingenen en Maarten Houben.

 

Burgemeester Yzermans gaf toe dat dit investeringsproject inderdaad geschrapt werd. "De sporthal zal deze legislatuur niet vernieuwd worden en ook een nieuwbouw voor de petanqueclub en een renovatie van de Houthalen VV-accommodatie is niet langer voorzien."

 

De voorbije jaren hebben we als BUUR herhaaldelijk aangehaald dat deze accommodaties dringend renovatiewerken (of nieuwbouw) nodig hebben. Zowel bij de petanqueclub, de atletiekclub als Houthalen VV is de infrastructuur dermate afgeleefd en niet meer optimaal. Hier zijn echt dringende werken nodig om alles in orde te houden. "En dus wilden we weten of er de komende jaren voor deze clubs toch ondersteuningsmogelijkheden zullen komen, in afwachting van een nieuw project in een volgende legislatuur."

 

Het gemeentebestuur gaf op die vraag aan dat er beperkte middelen zullen worden vrijgemaakt om de noodzakelijke werken uit te voeren. Hierbij kijkt men vooral richting het budget van 2022. We zullen dit als BUUR blijven opvolgen, een aantal ingrepen in deze accommodaties zijn immers absoluut noodzakelijk.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co