Dit jaar geen vuurwerk

BUUR-raadslid Eefje Van Wortswinkel wilde afgelopen donderdag op de gemeenteraadszitting weten, of er in Houthalen-Helchteren een verbod komt op vuurwerk dit najaar. Als antwoord werd gesteld dat onze gemeente de bovenlokale aanbevelingen hierrond zal opvolgen. Intussen werd bekend dat er voor heel Vlaanderen een vuurwerkverbod komt, dus ook in onze gemeente.

 

Daarnaast vroeg Eefje zich ook af hoe de gemeente omgaat met bommetjes, of zelfs bommen, die dezer dagen al herhaaldelijk te horen zijn in verschillende wijken. Dat zorgt vooral in de nachtelijke uren voor overlast. Mens en dier schrikt zich rot door de soms extreem luide knallen.

De burgemeester erkende het probleem. "Onze politiediensten werken op dit fenomeen en doen gerichte controles en tussenkomsten. In het verleden werd zelfs de politiedrone hierop ingezet, iets wat we de komende tijd gaan herhalen. Hierbij zal het GAS-boetereglement worden gehanteerd."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co