Dringend acties nodig om snelheidsduivels af te remmen

Op de Koolmijnlaan, de Herebaan-West en de Weg naar Zwartberg worden vaak te hoge snelheden gehaald door teveel bestuurders. Flink wat bewoners en zwakke weggebruikers van deze wegen, klagen dit probleem herhaaldelijk aan. Bij valavond worden er ook herhaaldelijk groepen van voertuigen opgemerkt die tegen hoge snelheid de betrokken wegen gebruiken. Het lijkt zelfs op race-gedrag.

Ook in andere, eerder wijkgebonden straten, komen deze problematieken naar voren. BUUR stelt de vraag aan het gemeentebestuur of men hiervan op de hoogte is en welke acties er gepland worden teneinde de snelheidsduivels aan banden te leggen. Een versterkte (radar)controle, al dan niet tijdelijke flitspalen en een versterkt politieoptreden lijkt ons als BUUR een eerste belangrijke te nemen stap in deze. Op de gemeenteraad van mei verwacht BUUR alvast een uitleg en plan van aanpak vanuit de bevoegde schepen hierrond. 

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co