Gemeene verkoopt 'De Drij Berlengs'

Pal in het centrum van Houthalen bevindt zich op de Vredelaan het gebouw 'De Drij Berlengs'. In dit gebouwencomplex was vroeger onder meer de bibliotheek gehuisvest en er werden exposities gehouden. De laatste jaren staat het gebouw leeg te verkommeren.

 

De gemeente is niet alleen eigenaar, een deel van het gebouw is in handen van Retail Estate. De gemeenteraad ging donderdag akkoord om het gebouw te verkopen aan de overige eigenaar en dit voor een bedrag van 637.500 euro. Naar alle waarschijnlijkheid zal het gebouw de komende jaren afgebroken worden en plaats maken voor een nieuwbouwcomplex met handelsruimten en appartementen.

 

"Op zich een goede zaak dat het leegstaande gebouw, dat toch op een cruciale plaats in het centrum staat, een nieuwe toekomst krijgt," aldus raadslid Maarten Houben (BUUR). Maarten stelde wel de vraag of er met de afbraak van het gebouw mogelijk geen extra doorgang kan gecreëerd worden naar het binnengebied tussen de Vredelaan en de Dorpsstraat. "Dat zou nieuwe ontwikkelingskansen voor dit binnengebied mogelijk kunnen maken," aldus Maarten. De burgemeester wees er op dat dit ooit inderdaad een denkpiste is geweest, maar dat de centrumplannen vandaag anders zullen worden ingevuld.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co