Goed nieuws: toch wijkbedelingen van huisvuilzakken!

Vanaf 10 februari kan je je tegoed aan huisvuilzakken voor 2020 afhalen op vertoning van je identiteitskaart.
Als je op 1 januari 2020 in onze gemeente gedomicilieerd bent, betaal je jaarlijks een vergoeding aan Limburg.net voor het ophalen en het verwerken van huishoudelijk afval. Hierdoor heb je automatisch recht op een bepaald tegoed aan huisvuilzakken. De kleur van de zak verandert van bordeaux naar grijs en heeft een nieuwe sluiting.

 

Waar kan je jouw tegoed aan huisvuilzakken afhalen?

- Bruno Service, Grote Baan 6, Houthalen-Centrum
- Carrefour, Vredelaan 1, Houthalen-Centrum
- Carrefour, Weg naar Zwartberg 75, Houthalen-Oost
- Kringwinkel Reset, Grote Baan 3 bus 2, Houthalen-Centrum
- NAC, Pastorijstraat 30, Houthalen-Centrum
- Recyclagepark, Europark 2014, Houthalen-Centrum

Op deze plaatsen kan je ook huisvuilzakken kopen.

 

Je kan je tegoed aan vuilzakken tevens afhalen in Lokaal dienstencentrum Perron-Oost en Lokaal dienstencentrum Casino tijdens de openingsuren. Hier kan je ook huisvuilzakken kopen. Het gemeentebestuur besliste ook om op dinsdag 11 februari een bedelingsnamiddag in De Roepsteen te houden. Deze vindt plaats van 13 tot 17 uur. Je tegoed voor 2020 moet uiterlijk afgehaald worden op dinsdag 29 december 2020.

 

Als BUUR zijn we tevreden dat er ook wijkbedelingen komen en dat onze inwoners terecht kunnen in de lokale dienstencentra. Dat is een prima beslissing. Eerder maakte BUUR al opmerkingen hierover toen in de In&Om duidelijk werd gesteld dat er vanaf dit jaar geen wijkbedelingen meer zouden worden georganiseerd. Voor BUUR was het terugschroeven van deze dienstverlening geen optie.

Het gemeentebestuur zet dit nu recht, waardoor de dienstverlening verbetert en er meer afhaalmogelijkheden komen in de wijken. Een prima zaak voor iedereen, in het bijzonder voor de minder mobiele inwoners!

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co