Project Woonfocus 2.0 wordt verlengd

"Het project houdt direct verband met het Lokaal Woonbeleid waarbij door de Vlaamse overheid aan gemeentebesturen bepaald taken worden opgelegd. Zo zal in de schoot van het project gewerkt worden rond het bekomen van een divers en betaalbaar woonaanbod in functie van de noden in de deelnemende gemeenten. Ook het verbeteren van de kwaliteit van de woonomgeving en het woningpatrimonium vormt onderdeel van de projectwerking."

 

"Belangrijk is ook het projectonderdeel waar binnen Woonfocus 2.0 Stebo de inwoners informeert, adviseert en begeleidt bij hun vragen over wonen en woonkwaliteit. Binnen het project gaat ook extra aandacht naar de meest woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden, iets wat we als BUUR trouwens erg belangrijk vinden."

 

"De gemeente voorziet een jaarlijkse bijdrage als co-financiering van het project (dat ook op provinciale en Vlaamse subsidies kan rekenen). Deze bijdrage omvat de kost van 1,5 VTE projectmedewerker, wat voor 2020 neerkomt op zo'n 51.000 euro. De verlenging van het project die nu werd goedgekeurd is een verlenging tot 31/12/2025", aldus raadslid Bosmans.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co