Toch nog toekomst voor beperkt dierenpark in Molenheide

Het gemeentebestuur heeft, samen met onder meer het Regionaal Landschap, al een aantal jaren plannen om het bekende Wild- en Wandelpark van Molenheide te laten opgaan in een groter natuurgeheel. De inplanting van een omheind dierenpark in zo'n natuurproject paste in oorsprong niet langer in dat concept. Maar die plannen worden bijgestuurd. Het bestuur is tot inzicht gekomen dat er ook in de toekomst best een -als is het maar beperkt- dierenpark blijft, gekoppeld aan de boskantine.

"De voorbije jaren heeft de boskantine samen met het dierenpark een warme plek veroverd in de harten van veel inwoners, bezoekers en toeristen", aldus BUUR. "Het is vandaag een unieke plaats waar jong en oud van dichtbij kan kennismaken met dieren zoals everzwijnen, herten en wat kleinvee. Het Wild- en Wandelpark lokt dan ook steevast heel wat bezoekers en wandelaars. Vandaar dat ook wij als BUUR bleven pleiten voor het behoud van bepaalde faciliteiten zoals het dierenpark."

 

Intussen gaat het gemeentebestuur akkoord met een bijsturing van de plannen rond Molenheide. "Er zal in de toekomst een beperkte dierenhoek blijven met een kleinere populatie herten en zwijnen. Dit gekoppeld aan de boskantine en een vernieuwde omgevingsaanleg moet het unieke karakter en de belevingsdynamiek van deze natuurlijke omgeving behouden. We zijn als BUUR dan ook tevreden dat ook het gemeentebestuur dit inziet en de plannen in die zin bij zal sturen."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co