Verjaardagsdozen voor kinderen in armoede

"In onze gemeente groeien nog te veel kinderen op in armoede. Een goed uitgebouwd armoedebeleid is dan ook een absolute noodzaak. Hierbij vinden we het belangrijk dat er ook oog is voor de positieve ontwikkeling van elk kind. Zo stelden we vast dat veel kinderen die in armoede leven, niet de mogelijkheid hebben om hun eigen verjaardag op een fijne manier te kunnen vieren. Uiteraard is dat pijnlijk voor het kind zelf, maar ook voor het gezin. Door een samenwerking op te zetten met de vzw 't Kietelt kan er aan dit triest gegeven iets positief veranderen."

 

De vzw 't Kietelt stelt, met de medewerking van sponsors en vrijwilligers en dankzij de samenwerking met onder meer gemeentebesturen, verjaardagspakketten samen voor kinderen in armoede. In zo'n 'verjaardagsdoos' zitten spulletjes om een leuk verjaardagsfeestje te organiseren, spulletjes om verjaardagsgebak te maken, cadeautjes, kortom alles om het gezin in staat te stellen het kind een leuke verjaardag aan te bieden.

 

"Het gemeentebestuur sloot op ons voorstel nu een overeenkomst af waarbij meer dan 200 kinderen die in onze gemeente in armoede leven, het komende jaar een leuke verjaardagsdoos zullen ontvangen. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid ontwikkeld om gezinnen die niet in staat zijn om thuis een feestje te organiseren, omdat de woonomstandigheden dat bijvoorbeeld niet toelaten, de kans te bieden om elders een ruimte te gebruiken zodat ook die kindjes een fijne verjaardag mogen beleven."

 

"We zijn als BUUR blij dat aan onze oproep gevolg is gegeven. Honderden kinderen in armoede zullen vanaf nu ook een leuk verjaardagsmoment krijgen. Hartverwarmend. Met de overeenkomst gaat een bedrag van zo'n 14.000 euro gepaard."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co