Verkeerslichten aan op- en afrit 30 Park Midden-Limburg in Houthalen-Oost

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst de komende weken verkeerslichten ter hoogte van de op- en afrit 30 Park Midden-Limburg richting Nederland.
Vooral tijdens de ochtendpiek zorgde opstopping op de afrit 30 Park Midden-Limburg geregeld voor een korte file op de rechterrijstrook van de autosnelweg in de richting van Nederland. Om die situatie te vermijden, zal het verkeer voortaan geregeld worden met verkeerslichten. Die doseren de verkeersstromen op een betere manier. Zo zal de doorstroming op de afrit vlotter verlopen.

De werken starten morgen, op dinsdag 5 mei 2020 en zullen een drietal weken in beslag nemen. Tijdens de plaatsing van de palen zal er plaatselijk beperkte verkeershinder optreden. Dan wordt gewerkt met tekstkarren om het verkeer te waarschuwen. De op- en afrit blijven steeds beschikbaar.

 

Er wordt bij dit project speciaal gewerkt met kabels door de lucht in plaats van door de ondergrond. Ook de palen worden strategische gepositioneerd.
Dit specifiek om te vermijden dat er grote struiken of bomen gekapt moeten worden. Er dient enkel een lange sleuf van zo’n 300 m gegraven te worden voor een voedingskabel. Deze wordt nadien terug opgevuld, zodat de natuurlijke begroeiing de kans krijgt zich opnieuw te ontwikkelen.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co