Verkoop industriegrond roept veel vragen op

In juni beslisten CD&V en sp.a/GROEN om 3 hectare industriegrond op Centrum-Zuid te verkopen aan een ondernemer die een nieuw terrein nodig heeft omdat hij weg moet voor de mogelijke komst van de omleidingsweg. Maar het viel op dat er een erg lage prijs voor het perceel werd gevraagd. Volgens de schatting heeft de grond een waarde van 40 euro/m². Als de omleidingsweg komt, dan ligt dit perceel er pal naast en is het 60 tot 100 euro/m² waard. Sp.a/GROEN en CD&V willen deze grond nu verkopen voor… 31,95 euro/m².  Lees meer

400.000 euro extra korting
“CD&V en sp.a/GROEN maakten een deal met de ondernemer waarbij hij aankoopt aan 45 euro/m². Men rekent bovenop de waarde van 40 euro/m² dus een surplus van 5 euro/m² en niet de 20 euro/m² die de schatter als minimum aangeeft”, aldus Jules D’Oultremont en Stijn Van Dingenen. “Een uitleg waarom het maar 5 euro is, krijgen we niet. Bovendien wordt er nog een extra korting van 13,05 euro/m² gegeven omdat de koper een deel grond (shiste) op het perceel moet verplaatsen naar het perceel ernaast. Detail: de koper is gespecialiseerd in grondwerken…”

Gemeentekas mist 900.000 euro
“Zoals de verkoop nu voorligt, loopt onze gemeentekas minstens 900.000 euro mis. Dat keuren we als S&D niet goed. Bovendien is deze verkoop  ook niet eerlijk ten opzichte van de andere ondernemers in Helchteren die ook moeten herlocaliseren maar die wél de volle pot betalen voor hun nieuw terrein. Waarom onderhandelt ons gemeentebestuur trouwens niet met de Vlaamse overheid? De herlocalisatie kadert in de komst van de omleidingsweg en is dus Vlaamse materie. Moet dan onze gemeentekas hiervoor opdraaien? Geef toe; een eigenaardig verhaal dat veel vragen oproept.”

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co